Viimased artiklid

23. detsember 2016

Uudised

23. detsember 2016

Lugejate kirjad

23. detsember 2016

Tagasi juurte juurde. Kuidas keeta ramen’it?

Möödunud aasta suurim toidutrend pole mitte veganlus ega isegi mitte uuesti valge suhkru ­fookusesse toomine, vaid silmapaistev roogade – salatite, suppide, põhiroogade – serveerimise viis, ­kus komponendid on kaussi, vaagnale või taldrikule seatud grupiti. Jaapanist pärit ramen-suppi ­on nii aga kogu aeg serveeritud.
23. detsember 2016

Jaanuar

23. detsember 2016

Salat väikestele printsessidele

Elas kord üks tüdruk, kes ei armastanud kala süüa, aga roosasid asju armastas ta üle kõige maailmas. Nii sündis salat väikestele printsessidele, kes kindlasti peavad ka kala sööma. Aleks
23. detsember 2016

Raamatud

23. detsember 2016

Tahaks ...

Jaanuaris on tore sõna “tahaks”: tahaks jõuluraamist välja, tahaks olla terve, tahaks süüa kergelt ja hästi, tahaks olla õnnelik. Aga no olemegi siis.
23. detsember 2016

Vahvad vidinad

23. detsember 2016

Kalasabas banaanikook

Banaanidega on üks igavene teema pidevalt õhus. Mida ometi teha köögilauale seisma jäänutega, mis enam kedagi ligi ei tõmba? Seepärast tahaks me nüüd hoopis hüüda: “Parim päev banaanikoogi kokkunikerdamiseks-küpsetamiseks on täna! Keedad kange kohvi, valad törtsu konjakit ja ... valad siis mõlemad koogi sisse. ”
23. detsember 2016

Elu kuldsed hetked

“Hommikul oli meil päike väljas,” sõnab keraamik Liisu Arro (35) ­kerge kahetsusega, viidates Haapsalu tusasele taevale sel pärastlõunal. ­Õnneks lendleb kuldseid sulgi ja särab täppe Liisu portselannõudel, kuueteistkümnest esemest koosneval serviisil “Talveöö unenägu”.
23. detsember 2016

Jaanuar

23. detsember 2016

Pull

Kallis liharestoran Tallinna kesklinnas kogub vaatamata ümberkaudsetele lärmakatele ehitustöödele tasapisi tuure.
23. detsember 2016

Restoran elutoas, restoran kogu maailmas

On peaaegu võimatu vaadata mööda noorest Briti telekokast Rachel Khoost (36). Jagades oma särasilmset energiat ja mitmekesiseid retsepte, mõjuvad need ühtaegu nii koduselt kui ka luksuslikult.
23. detsember 2016

Jumalate saare taevalikud maitsed

Esmakorselt Balile saabudes on üsna keeruline mõista, mida kohalik toit endast kujutab.
23. detsember 2016

Täiusliku toidu rong on läinud

Seisan kaubanduskeskuse külmleti ääres. Sooduspakkumises olevad munad lähevad kui soojad saiad – kõigest 35 senti karp! ­“Mis see siis ühe muna hinnaks teebki?” jõuan mõelda, kui samal ajal proovib üks naine minust mööda saada ega pea sooduspakkumist ­millekski. Paari sammu pärast haarab ta ostukorvi õnnelike kanade ­munad – 3 eurot tükk! Kes meist see tark nüüd on!?
23. detsember 2016

Reipalt roheline porru

Poekotist välja turritav sügav­roheline porruvars on kui õnnes­tunud poeskäigu sümbol.
23. detsember 2016

Vääramatult väärtuslik: tuur

Tuur teeb võidukäiku, sest oma võrratu maitse ja luuvaba liha poolest on sellele raske midagi võrdväärset kõrvale leida. Seepärast otsisime üles mehe, kes teab tuuradest nii mõndagi.
23. detsember 2016

Kerged kalahautised

Tundub harjumatu, et hea hautise võid valmis saada poole tunniga.
23. detsember 2016

Nipid ja nõksud

Tehnikad, võtted, toorained, olulised köögiteadmised – need on toidutegemisel sulle abiks.
23. detsember 2016

Millist nõudepesutabletti eelistada?

Nõudepesutablettide valik on poes laiaks paisunud. Mida eelistada? Kas mahepoodides ­müüdavad ökoloogilised tabletid suudavad olla sama tõhusad kui tavatabletid? Oma Maitse ­katsetas kuut nõudepesutabletti.
23. detsember 2016

Lisa vesi!

Kui sa oled harjunud lõunasöögi tööle kaasa võtma ja külma talveilmaga ihkad sooja kõhutäit, siis valmista endale kodus ette purgike maitsva roaga, millele töö juures kallad peale vaid kuuma vett ning tervislik kõhutäis ongi valmis.
23. detsember 2016

Roheline kiirtoit

Aitame sul täita uue aasta esimest lubadust: kaotada jõuludega kogunenud kilod ja toituda tervislikumalt.
23. detsember 2016

Piima “uued rõivad”

Siin loos uurime piima ja piimatoodete kohta. Süsteemipärasust ega kõikehõlmavust taga ei aja, eesmärgiks on uued või teistsugused kasutusvõimalused. Kuressaare GOSPA restorani peakokk Alar Aksalu teab rääkida, kuidas koor ja piim on kõigi teiste asjade alustalad. Piim on väga tänuväärne asi.
23. detsember 2016

Kesknädala kiired road

Peletame külma, kõledat tuult ja igat laadi sademeid kuumade ja isuäratavate maitsetega.
23. detsember 2016

Magus ja soolane ahjupannkook – üks kord küpsetamist!

Pannkoogid on kõikide laste lemmikud. Ahjupannkooki on aga veel eriti lihtne küpsetada.
23. detsember 2016

Koogisöömise erilised hetked

Küpsetamise peamine võlu seisneb õnnestumises. Kui ees ootab kohvitamine või teeõhtu või tahad kiiresti midagi hoopis külla kaasa võtta, pole sageli enam aega mõtisklemiseks, millega seekord muljet avaldada. Pakume sulle mõned kesktalvised ideed, mis lausa ajavad visplid tööle ja ahjud kuumaks.
23. detsember 2016

Elu rituaalid

Mulle meeldivad rituaalid – need on laetud suurema tähenduse ja emotsiooniga, kui pealtnäha paistab. Ja mitte üksnes tähistades näiteks kooselu pulmadega, vaid igas päevas.
25. november 2016

Detsember

25. november 2016

Piparkoogi-õunatiramisu