Viimased artiklid

25. jaanuar 2017

Lasanje - iga lapse lemmikroog

Pole last, kes nagu suur punane kass Garfield ei armastaks üle kõige lasanjet süüa.
25. jaanuar 2017

NIPID JA NÕKSUD

Tehnikad, võtted, toorained, olulised köögiteadmised – need on toidutegemisel sulle abiks.
25. jaanuar 2017

Kas head tänavatoitu on olemas?

Näksimine ja väikeste, ent maitselt ja toorainevalikult vägagi pretensioonikate suupalade nautimine on üks suuremaid viimase aja trende. Nähtusele on kaasa aidanud hoopis teise sisuga take away ehk toidukärud, -vankrid jm teisaldatavad toiduletid, mille kliente ei peleta eemale isegi mitte talv.
25. jaanuar 2017

Oasupid vallutavad kööki

Ubadest toitusid juba Vana-Egiptuse vaaraod ja kuni tänapäevani peetakse ube peaaegu kõige olulisemaks põhitoiduaineks. Nende omadusi enne potti panekut suurt ei muudeta ega ka mitte töödelda ülemäära. Kas kasutad konserve või otsustad kuivatatud ubade leotamise kasuks – ühtmoodi kasulikud on mõlemad.
25. jaanuar 2017

Talvised soojendajad

Külm aeg paneb köögikunstnikud nuputama häid roogi lihtsast ja kättesaadavast.
25. jaanuar 2017

Liuad-vaagnad

On ju vahe, et kas tõstad igale sööjale pliidi pealt või ahjust portsu ette ja kamandad kamba siis lauda või kannad sa tänulike sööjate ­silme all lauale lukullusliku liuatäie hõrgutisi. Ja kui see vaagen on ise ka veel ilus ja huvitav, siis on rõõmu rohkemgi. Soovitame!
25. jaanuar 2017

Kerged palad Tai moodi

Igas sõpruskonnas on hulganisti Aasia köögi fänne.
25. jaanuar 2017

Südamega küpsetatud

Muuda nädalavahetused eriliseks. Mõne hea koogiga.
25. jaanuar 2017

Sooja stritslit, mõtelge!

"Kuule, teeme ise stritslit!"
"Ammm, ma väga ei viitsi tainast sõtkuda, ja aega ka just ülearust pole ..."
"Aga kui oled nupukas, on stritslitegu kiire ja lihtne. Sa vaata vaid edasi."
25. jaanuar 2017

Moodne perenaine

Lähedastele teeb mu ajaloohuvi pigem nalja. Ei, seda ei moodusta teadmised lahingute ega ülestõusude kuupäevadest, vaid kustumatu huvi selle vastu, kuidas elati.
25. jaanuar 2017

Odratangupuder kookosega

25. jaanuar 2017

Uudised

25. jaanuar 2017

Sõbrapäevaks. Vahukommid meega

Vahukomme on lõbus teha. Punavetikatest saadud agar-agar muudab kommid iseäranis pehmeks ja suhkrut saab kommide koostises tõepoolest asendada meega, ilma et nende kohev olemus muutuks.
25. jaanuar 2017

Kiudained– usina soolestiku võtmetegijad

Kõik näivat teadvat, et kiudaineid tuleks süüa, aga milliseid toiduaineid sel juhul eelistada ning miks nende olemasolu oma igapäevastes ­valikutes ikkagi peaks üldse jälgima? Kiudaineid ­leidub ainult taimsetes toiduainetes ja kõige suuremad ja tuntumad grupid on täisteratooted, puu- ja köögiviljad ning kaunviljad.
25. jaanuar 2017

Süüdlane on leitud

Kui sa oma keha vaadates pole rahul, mõnikord jääd liiga kauaks vetsu või kipud arutult sööma, siis tea, et tegelikult see ei ole sina, kes on süüdi, vaid hoopiski need paganama kiudained!
25. jaanuar 2017

Muinasmaitse otsinguil

Kui semiootik ja kirjanik Valdur Mikita võtab midagi sõnastada, siis läheb see väga paljudele korda, pugedes südamesse ja sõrmitsedes seal metsarahva hinge ürgkeeli. Istusime ühel päeval Tartu Ülikooli botaanikaaias ja seadistasime Eesti köögi muinasmaitseid.
25. jaanuar 2017

Oranžid porgandivõnked

25. jaanuar 2017

Eestiaegne kokakunst

Mul on pikemat aega olnud soov võtta üks vana, sõjaeelne kokaraamat ja kõik sealsed retseptid Julia Childi kombel algusest ­lõpuni ­
läbi proovida. Kui peamised kokakunsti võtted käes, on ­vanade retseptide juures suurimaks väljakutseks teisendada mõõt­ühikuid  – kortel, lood, nael, toop – arusaadavaks.
25. jaanuar 2017

Kiired ja krõbedad

Õige šnitsel on väljast krõbeda paneeringukoorikuga ja seest mahlase sisuga.
25. jaanuar 2017

Singapur. Aasia kulinaarne keskpunkt

Singapuri köök elab pidevas muutumises. Uued immigrandid toovad uusi ideid, mis vanadega põimudes loovad aina mitmekihilisemaid kooslusi.
25. jaanuar 2017

Tšillised Lilled

Särtsakas paar Liisi (32) ja Erko Lill (37) tegutseb ­tandemina ka süüa valmistades. Iseäranis oodatud on nad ­filmirahva hulgas võtete ajal.
“Meie väikese korporatsiooni nimi on ­Tatar & Chilli OÜ. Teeme tavalist toitu, aga väikese ­vimkaga,” selgitab heatujuline Erko.
25. jaanuar 2017

Veebruar

25. jaanuar 2017

Lugejate kirjad

25. jaanuar 2017

Toidupoe pilgupüüdjad

Poeskäik võiks olla ju lihtne ja kiire. Kui su igapäevane harjumusretk on olnud kümneid ja kümneid kordi konkreetne ja täpselt sihitud, siis ühel hetkel on ikkagi mõnus lubada endale midagi pealekauba.
25. jaanuar 2017

Vahvad vidinad

25. jaanuar 2017

Sardiinid

Merevaatega kohtumispaik. Jahtklubi, mis ehitati 1980. aastate olümpia­mängudeks. Sardiine pakutakse seal nagu “päris” – vihjega Portugalile.
25. jaanuar 2017

Veebruar

23. detsember 2016

Roheline kiirtoit

Aitame sul täita uue aasta esimest lubadust: kaotada jõuludega kogunenud kilod ja toituda tervislikumalt.
23. detsember 2016

Elu rituaalid

Mulle meeldivad rituaalid – need on laetud suurema tähenduse ja emotsiooniga, kui pealtnäha paistab. Ja mitte üksnes tähistades näiteks kooselu pulmadega, vaid igas päevas.
23. detsember 2016

Tahaks ...

Jaanuaris on tore sõna “tahaks”: tahaks jõuluraamist välja, tahaks olla terve, tahaks süüa kergelt ja hästi, tahaks olla õnnelik. Aga no olemegi siis.