Viimased artiklid

28. veebruar 2017

Mugavus – nutikate voorus

Ingliskeelset väljendit “comfort food” võib mõista mitut moodi – ühest küljest on see toit, mille valmistamine ei nõua üleliigseid jõupingutusi, teisalt ka toit, mis pakub tuttavaid koduseid maitseid. Eestlased võivad selleks pidada näiteks praekartuleid, kotlette ja ühepajatoitu, mujal maailmas on tüüpiliseks mugavustoiduks kanakoivad, pastad ja pirukad.
28. veebruar 2017

Harmoonia võimalikkusest Eestis ja eneses

Kas te olete mõelnud, kuidas elab ­toitumisterapeut, toitumisnõustaja? Kas ta päev koosneb toitumisnäitajate ja -väärtuste arvutamisest või mahub sinna ka maitseid ja elurõõmu? ­Mis nõu jagab ta teistele? Vastuseid neile küsimustele läksime otsima ­Tartusse Siret Saarsalu juurde.
28. veebruar 2017

Õhku haihtuv meeskonnamängija

25 miljonit aastat tagasi poleks C-vitamiin olnud mingi teema. Me muidugi ei teadnud sellist sõnagi, aga meie teistmoodi keha sai C-vitamiini sünteesimisega sel kaugel ajal ise suurepäraselt hakkama. Enamik loomi ja taimi oskab seda siiani, inimene aga mitte, hankides seda eluks vajalikku toit­ainet üksnes toiduga. Kas ka piisavalt ja kuidas seda teada saada?
28. veebruar 2017

Kevadine ja kreemjas AVOKAADO

Me armastame teda igal pool: lõikudena salatis, purustatult smuutis või leival või asemel, üldse määretes. Hommikuti, lõunaks ja õhtuks. Ja eriti siis, kui isu on stressist lausa närb ja tahaks midagi, aga ise ka ei tea, mis see olla võiks.
28. veebruar 2017

Buddha bowl

Kuidas luua salatikausis tasakaalu? Buddha koguka kesk­koha nime järgi saanud toit lööb salativalikutes laineid
üle maailma kui ülitervislik, kiire ja lihtne toit.
28. veebruar 2017

Tuuni end vormi!

Kui sul on plaanis võtta ette mõni maraton või vajad pärast väsitavat tööpäeva väikest energialisa, siis mõnusalt veniv ja samas krõmps seemne­batoonike pakub su kehale nii kasulikke toitaineid kui ka maitseelamust.
28. veebruar 2017

Sulašokolaadi sametine sahin. Kreemid ja vahud

Šokolaadikreemid hullutavad oma maitsega ­ning on samas lihtsad ja kiired valmistada.
28. veebruar 2017

Julgete päralt on maailm

Sel kuul käib mu peas ringi lause teismeeas nähtud imalast seiklus­filmist – “Vaprus pole mitte hirmu puudumine, vaid selle ületamine”.
28. veebruar 2017

Märts

28. veebruar 2017

Lugejate kirjad

28. veebruar 2017

Õunakook riisijahust põhjal

28. veebruar 2017

Uudised

28. veebruar 2017

Ihusuretuskuu

Märts on paastukuu. Traditsioonilise suure, 40-päevase paastu pääst ehk lõpp on lihavõttepühadel – sel aastal 16. aprillil. Millest täpselt loobuda, ­jääb igaühe enda otsustada, aga peamine on mõtted harfikeeltena õigesti helisema saada. Küll siis keha järele tuleb. Või vastupidi.
28. veebruar 2017

Vahvad vidinad

28. veebruar 2017

Kevadised rõõmurullid

Kevadrullid on vahva toit, lõputute võimaluste maa. Lisaks ka lihtsad valmistada: õhukese riisi- või nisu­jahust paberi sisse keeratakse täidis ning neid süüakse nii värskena, frititult kui ka praetuna.
28. veebruar 2017

Õunakoogist ja vanaema pärandist

Hiljuti Eesti Muusikaauhindade galal aasta parimaks naislauljaks pärjatud jazz-anne Kadri Voorand (30) teeb süüa nagu ka muusikat tunde järgi. Ja tunnetus on tal kiiduväärt.
28. veebruar 2017

Märts

28. veebruar 2017

Sidrunhein

28. veebruar 2017

Lantsh

Hea toiduga lõunasöögikohti napib. Kas Lantshist võiks saada uus lemmik? Fotod netilehel on kutsuvad ...
28. veebruar 2017

Leivaküpsetamine Soome moodi

Nii siin- kui sealpool Läänemere kaldaid süüakse isukalt musta leiba. Soome ­tähistab oma riigi sajandipikkust juubelit ­tänavu, meie järgmisel aastal. Ja mis teema meid veel ­paremini seoks, kui mitte igapäevane leib. Eesti juurtega soom­lanna, toidublogija ja nelja lapse ema Kati Jaakonen on leivale ja selle söömisele pühendanud terve raamatu.
28. veebruar 2017

Hirsi kuldne tulevik

Hirsiterake on olnud pikki aastaid varjusurmas ja meenub paljudele hallika, mõrkja ja vesise pudruna. Kuid paljud meist, kes gluteeni ei talu, on sillutamas hirsile hoopis huvitavamaid kasutusvõimalusi. Eriti salatites ja maitsvates lisandites. Muudkui proovi ja imesta.
28. veebruar 2017

Kõige tähtsam päev!

Laste sünnipäevad panevad vanemaid peaaegu alati silmitsi seisma küsimusega, mida lauale panna. Kas teha eraldi lastelaud ja pakkuda suurtele midagi muud? Või minna hoopis kergema vastupanu teed ja tellida pitsat?
28. veebruar 2017

Nipid ja nõksud

Tehnikad, võtted, toorained, olulised köögiteadmised – need on toidutegemisel sulle abiks.
28. veebruar 2017

Roheline saladus: matcha

Kurb, aga tõsi on see, et tõelist matcha-teed ei õnnestu Eestis teha. Tokumaru omaniku abikaasa Yumi Takagi sellest ei heitu,
vaid naerab: “Kui tahate õiget teed, siis tulge Jaapanisse!”
28. veebruar 2017

Hardi Nurmine Kulinaarsed inspiratsioonid

Hardi Nurmine on üks väheseid Eesti peakokki, kelle tege­misi ­teleekraan meile sel hooajal vahendab. Hardi usub põlv­kondadevahelise sideme jõusse, mis mõjutab meid kõiki.
25. jaanuar 2017

Moodne perenaine

Lähedastele teeb mu ajaloohuvi pigem nalja. Ei, seda ei moodusta teadmised lahingute ega ülestõusude kuupäevadest, vaid kustumatu huvi selle vastu, kuidas elati.
25. jaanuar 2017

Uudised

25. jaanuar 2017

Sõbrapäevaks. Vahukommid meega

Vahukomme on lõbus teha. Punavetikatest saadud agar-agar muudab kommid iseäranis pehmeks ja suhkrut saab kommide koostises tõepoolest asendada meega, ilma et nende kohev olemus muutuks.
25. jaanuar 2017

Kiudained– usina soolestiku võtmetegijad

Kõik näivat teadvat, et kiudaineid tuleks süüa, aga milliseid toiduaineid sel juhul eelistada ning miks nende olemasolu oma igapäevastes ­valikutes ikkagi peaks üldse jälgima? Kiudaineid ­leidub ainult taimsetes toiduainetes ja kõige suuremad ja tuntumad grupid on täisteratooted, puu- ja köögiviljad ning kaunviljad.
25. jaanuar 2017

Süüdlane on leitud

Kui sa oma keha vaadates pole rahul, mõnikord jääd liiga kauaks vetsu või kipud arutult sööma, siis tea, et tegelikult see ei ole sina, kes on süüdi, vaid hoopiski need paganama kiudained!